Asbest Kennisbank: antwoorden en tips over Asbest

De kennisbank is dé plek waar vraag en antwoord elkaar vinden. Lees de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asbestinventarisatie en meer. Vind hier begrijpelijke informatie over asbest op een overzichtelijke pagina.

Hulpgidsen en uitleg over Asbest

Asbest kan uniek zijn per situatie. Daarom hebben we handige hulpgidsen die u helpen navigeren in alle informatie over asbest. Geschreven in heldere taal, dat is wel zo fijn.

Veel gestelde vragen over Asbest en over Heijing

Heeft u vragen over asbest? U bent niet de enige. Zie hier de meest gestelde vragen op een rijtje. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op via het contactformulier, telefoon of email-adres. Wij doen er alles aan om uw vraag spoedig te beantwoorden.

Hoelang van tevoren moet ik een asbestinventarisatie aanvragen?

De gemeenten in Nederland houden twee termijnen aan waarbinnen een asbest inventarisatie rapport wordt beoordeeld. 

1e termijn heeft betrekking op situaties waarbij de woning of bedrijfspand in gebruik is. Dan geldt dat binnen een termijn van 4 weken de gemeente of RUD de aangevraagde sloopmelding goed- of afkeurt. 

2e termijn heeft betrekking op woningstichtingen zij mogen bij mutatie van een woning snel handelen. Dan geldt dat binnen een termijn van 5 werkdagen de gemeente of RUD de aangevraagde sloopmelding goed- of afkeurt. 

In uitzonderlijke gevallen, denk hierbij aan calamiteiten of inbreuk op woongenot kan de gemeente of RUD verzocht worden de aanvraag met SPOED te behandelen. 

Daarnaast heeft een asbest inventarisatiebureau een meldingsplicht van 1 dag voorafgaande aan de inventarisatie op locatie. 

Heijing adviesbureau kan op korte termijn uw inventarisatie inplannen.

Laatste Asbest nieuws en updates

De wet en regelgeving rondom asbest verandert de hele tijd. Lees hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van asbest over onderwerpen die voor u als klant interessant zijn. Op de hoogte blijven is voor ons een must.

Goed om te weten veranderingen in het nieuwe SMA-rt systeem

Een nieuwsbericht over een verandering in het nieuwe SMA-rt systeem en de verwijzing naar het originele artikel. Wat betekenen deze wijzigingen voor u?
Lees artikel

Wat is asbest? Hier volgt een duidelijke uitleg.

Deze blog legt uit: Wat is asbest? Hoe ziet asbest eruit? Hoe kan ik asbest afvoeren? Plus verassende feiten over het natuurlijke mineraal dat een aantal decennia geleden zo populair was.
Lees artikel

Moet ik asbest verwijderen uit mijn woning?

In deze blog lees je wanneer er sprake is van asbest verwijderen en wanneer niet. Een uitleg over de soorten asbest en wat is asbest?
Lees artikel

Asbestinventarisatie geeft duidelijkheid bij onzekerheid! Waarom het lastig is asbest te herkennen.

Heb je het vermoeden dat er asbest aanwezig is in je woning maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan helpt deze blog je verder!
Lees artikel

Stand van zaken wijziging Processchema - Oktober 2021

Het punt dat de RvA naar voren heeft gebracht komt er in het kort op neer dat de accreditatienorm aangeeft dat als
Lees artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief