Stand van zaken wijziging Processchema - Oktober 2021

Het punt dat de RvA naar voren heeft gebracht komt er in het kort op neer dat de accreditatienorm aangeeft dat als

We stellen u via deze weg graag op de hoogte van de recente ontwikkelingen met betrekking tot het proces tot publicatie van de certificatieschema’s. Na een aanvankelijk positieve beoordeling heeft de Raad van Accreditatie ons alsnog geïnformeerd dat de gehanteerde overgangstermijn in het voorgenomen gewijzigde certificatieschema asbestproces niet in overeenstemming is met de accreditatienorm. Ook voor certificatieschema’s in andere domeinen is dit een knelpunt. De oplossing vergt nadere verkenning en daaropvolgend een uitwerking in het voorgenomen gewijzigde processchema. We zijn hiervoor met de betrokken partijen in gesprek. We betreuren het dat dit tot gevolg heeft dat het niet mogelijk zal zijn om, zoals voorgenomen, op korte termijn over te gaan tot publicatie van het processchema. Onze verwachting is dat we binnen drie maanden het proces met betrekking tot de overgangstermijn zullen kunnen afronden, waarna over zal worden gegaan tot publicatie van het processchema. Het proces voor publicatie van het persoonsschema volgt die van het processchema.

We zullen u op de hoogte houden van de voortgang in het proces.

Raad van Accreditatie

Het punt dat de RvA naar voren heeft gebracht komt er in het kort op neer dat de accreditatienorm aangeeft dat als een certificaat is verstrekt aan een certificaathouder, dat dan dat certificaat is afgegeven tegen het op dat moment geldende schema. Als dan een nieuw schema wordt gepubliceerd zal middels een overgangstermijn bepaald moeten worden wanneer de certificaathouder aan het nieuwe schema moet voldoen. En er moet dan ook een nieuw certificaat worden uitgegeven dat verwijst naar het nieuwe schema. Wij gaan nu een dergelijke overgangstermijn met de Certificerende Instellingen en het CCvD bespreken en deze daarna indienen bij SZW voor goedkeuring.

Laatste nieuws en handige links

Goed om te weten veranderingen in het nieuwe SMA-rt systeem

Een nieuwsbericht over een verandering in het nieuwe SMA-rt systeem en de verwijzing naar het originele artikel. Wat betekenen deze wijzigingen voor u?
Lees artikel

Wat is asbest? Hier volgt een duidelijke uitleg.

Deze blog legt uit: Wat is asbest? Hoe ziet asbest eruit? Hoe kan ik asbest afvoeren? Plus verassende feiten over het natuurlijke mineraal dat een aantal decennia geleden zo populair was.
Lees artikel

Moet ik asbest verwijderen uit mijn woning?

In deze blog lees je wanneer er sprake is van asbest verwijderen en wanneer niet. Een uitleg over de soorten asbest en wat is asbest?
Lees artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief