Opleidingen en cursussen in de Asbest branche

We zijn jarenlang samenwerkend partner met Agève. Opleidingen asbest en meer. In onze unieke  samenwerking bieden wij een breed scala aan opleidingen aan. Van de VCA basiscursus tot deskundig asbest-verwijderaar. Meerdere medewerkers die dezelfde opleiding moeten volgen? Informeer voor cursussen op locatie, wij komen graag naar u toe. 
Neem contact op

DAV1 - Deskundig Asbestverwijderaar Niveau 1

Met deze cursus bereidt u zich voor op het examen zoals omschreven in het certificatieschema persoonscertificaat Deskundig Asbest Verwijderaar. Opleiding asbest en meer vind je bij Heijing.
Bekijk cursus

Mentorbegeleiding DAV1

Wanneer je het DAV1 certificaat in je bezit hebt moet je onder begeleiding van een mentor het leertraject van Ascert doorlopen. Wij koppelen je graag aan onze mentor om het leerwerk traject succesvol af te ronden. Met de mentorverklaring en het Ascert beoordelingsverslag mag je deelnemen aan de cursus DAV2.
Neem contact op

DAV2 - Deskundig Asbestverwijderaar Niveau 2

Met een DAV-1 certificaat reeds in het bezit, kunnen mensen die graag willen doorstromen naar DAV-2 deze cursus volgen. Tevens kunnen ook asbestverwijderaars (DAV-2) waarvan het persoonscertificaat na drie jaar verlengd moet worden, de DAV-2 cursus volgen.
Bekijk cursus

DTA - Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering

Deze cursus leidt de cursist op om zelfstandig de asbestsanering aan te sturen en toezicht te houden. 
De DTA is verantwoordelijk voor een veilige uitvoering van alle voorkomende asbestverwijderingswerkzaamheden. Daarnaast is de DTA ook verantwoordelijk voor de kwaliteit en de hygiënische maatregelen op het werk.
Bekijk cursus

DIA - Deskundig Inventariseerder Asbest

Deze DIA cursus heeft het doel om op een zelfstandige en verantwoordelijke manier asbestinventarisaties uit te voeren als Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA).
Bekijk cursus

Cursus VCA VOL

Het kunnen waarborgen van uw eigen veiligheid en die van uw werknemers als leidinggevende is cruciaal. De cursus VCA VOL is hiervoor in het leven geroepen. Nadat u dit certificaat heeft behaald, ben u in staat en gediplomeerd om leiding te geven aan uw werknemers. Met de juiste kennis in huis toont u aan dat uw in staat bent om uzelf en uw collega’s te laten werken in een veilige werkomgeving.
Bekijk cursus

Cursus VCA basis

Wilt u gecertificeerd en veilig kunnen werken voor een aannemer? Het volgen een VCA basiscursus en het behalen van het certificaat VCA basis stelt u in staat om aan te tonen dat u beschikt over de kennis om rekening te houden met uw eigen veiligheid en die van de ander om u heen tijdens de werkzaamheden. U bent hier aan het juiste adres!
Bekijk cursus

Cursus VCA VIL/VCU

Intercedentes en werknemers die werkzaam zijn voor een uitzendbureau of detacheringsbureau moeten werknemers veilig kunnen onderbrengen bij bijvoorbeeld aannemers. Beschikken over een VCA VIL of VCU certificaat is dan noodzakelijk. Bij het behalen van het VCA VIL of VCU certificaat heeft u aantoond de benodige kennis te hebben om werknemers veilig onder te brengen bij bijvoorbeeld aannemers.
Bekijk cursus

VCA-cursus in company

Deze cursusvorm biedt maatwerk aan. Zo kan de cursus gegeven worden op nagenoeg elke gewenste locatie in Nederland, op een manier die u en uw collega’s, uw organisatie het beste uitkomt. Wilt u de focus op bepaalde onderwerpen leggen of heeft u bepaalde wensen? Wij kunnen ons dat goed voorstellen. Om het beste uit de trainingsdag te halen zullen onze trainers de inhoud met u afstemmen. Vanaf vijf personen is de cursus VCA in company al mogelijk. Vraag direct uw op maat gemaakte offerte aan. Onze specialisten komen graag bij u op locatie de VCA cursus geven.
Bekijk cursus

Asbest Herkenning

Deze training stelt een werknemer in staat om werkzaamheden te verrichten indien de kans of de aanwezigheid op asbest nagegaan moet worden. Denk hierbij aan een bouwwerk of een object waarbij de kans op aanraking met asbest relatief groot is. Na het volgen van deze training leert de werknemer hoe hij of zij een groot aantal asbesthoudende en asbestverdachte materialen kan herkennen en wat de vervolgstappen zijn.
Bekijk cursus

Asbest Cementleidingen

Tijdens de cursus Asbest cementleidingen leert u veilig om te gaan met asbest cementleidingen. Wat komt er aan bod? U doet kennis op van het werken met asbest cementleidingen en ook de richtlijnen voor het veilig verwijderen, afvoeren, aansluiten en herstellen van cementleidingen. Bij het voltooien van de cursus ontvangt u een digitale verklaring van deelname ‘Veilig werken met Asbest cementleidingen’
Bekijk cursus

Laatste nieuws en handige links

Goed om te weten veranderingen in het nieuwe SMA-rt systeem

Een nieuwsbericht over een verandering in het nieuwe SMA-rt systeem en de verwijzing naar het originele artikel. Wat betekenen deze wijzigingen voor u?
Lees artikel

Wat is asbest? Hier volgt een duidelijke uitleg.

Deze blog legt uit: Wat is asbest? Hoe ziet asbest eruit? Hoe kan ik asbest afvoeren? Plus verassende feiten over het natuurlijke mineraal dat een aantal decennia geleden zo populair was.
Lees artikel

Moet ik asbest verwijderen uit mijn woning?

In deze blog lees je wanneer er sprake is van asbest verwijderen en wanneer niet. Een uitleg over de soorten asbest en wat is asbest?
Lees artikel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief